Categorieën
Guides Online

Hybride Trainen

GuidesOnline laat je in een vertrouwde omgeving experimenteren met online leer- en werkvormen voor Trainers en Coaches.

Hoe maak je leren effectief als (een deel van) je deelnemers op afstand zit. We hebben inmiddels al een hele checklist gemaakt. Neem gerust eens contact met ons op als je benieuwd bent naar onze ervaringen en de checklist wenst te ontvangen.

We verzamelden de belangrijkste woorden die je als trainer wel moet onthouden als je zo’n hybride training wilt geven in onderstaande kruiswoordpuzzel.

Puzzel je even mee?
Categorieën
Ontwikkelversneller

Zelfstandig, maar niet alleen

Geweldige momenten in een leerproces hoeven niet altijd klassikaal en in dezelfde fysieke ruimte tot stand te komen. Sterker nog: als het om persoonlijke ontwikkeling gaat kan je vaak beter zelfstandig in je vertrouwde omgeving werken aan opdrachten, intervisie en reflectie.

Online werken aan je persoonlijke ontwikkeling, dit zijn de voordelen:

 • Regie over je eigen tijd en inzet, dus meer autonomie en persoonlijk leiderschap, zowel voor deelnemer als trainer/coach.
 • Persoonlijke ontwikkelpunten traceren in de antwoorden die de deelnemer geeft, zorgt ervoor dat die een leerervaring meemaakt die echt over zichzelf gaat
 • Zelfstandig, maar niet alleen!
 • Door te werken in je eigen tempo verbetert ook accuratesse van de onderlinge communicatie. ‘ik had weinig tijd, dus schreef een lange brief’ wordt er mee voorkomen.
 • Voorkom stress en uitval door de nauwe aansluiting die een online leerproces heeft bij de plek en beleving van de deelnemer.
Wat heb je nodig om zo’n online leerervaring te organiseren?
 • Up-to-date ICT
  • Een redelijk recente computer
  • Audio in & uit : microfoon en speakers/koptelefoon op orde
  • Video in & uit: camera en beeldscherm(en)
 • Online contact met je doelgroep
  • Social media
  • Email marketing
  • Virtual classroom
 • Een veilige online leeromgeving
  • Afgeschermd tegen pottenkijkers
  • Zonder reclame
  • Met een logische en liefst ook mooie user interface
  • Geoptimaliseerd voor het geven en ontvangen van feedback
  • Waarin de deelnemers ook met elkaar kunnen communiceren op hun eigen moment

Hou bij het vaststellen van je verkoopprijs rekening met jouw investeringen in hardware, abonnementen op de verschillende SAAS platforms en de tijd die je hebt geïnvesteerd in het omvormen van je oude manier van werken.

Zo ook jouw opleiding

Hoef je niet alleen te doen. Je zoekt je een ongeluk naar platforms en werkvormen; mogelijkheden om jouw kostbare verhaal over het voetlicht te krijgen in deze nieuwe online tijd.

GuidesOnline is er voor om jou snel op weg te helpen en te ondersteunen als het even ingewikkeld wordt. Technisch, didactisch, collegiaal. Iedere vrijdag van 9 tot 10 kan je online kennismaken, zodat je kan horen wat er met ons te doen is.

Categorieën
Hart voor Coaching

Are you in the Moodle?

Ben jij trainer en/of coach?

 • Al enige tijd aan het onderzoeken hoe je online en live kunt combineren tijdens trainings- en coachtrajecten?
 • Op zoek naar een manier om jouw deelnemers een nog betere leerervaring en leerrendement te bieden?
 • Benieuwd hoe je op korte termijn een eigen online leeromgeving op kunt zetten?

Kom op vrijdagmorgen tussen 9.00 uur en 10.00 uur eens met ons kennismaken in onze GuidesOnline vergaderkamer.

Klik hiervoor op de knop Start Hier! hieronder. Je hoeft alleen je naam in te vullen en komt dan in onze veilige vergaderkamer.

Wij nemen je graag mee in de mogelijkheden van een Moodle-leeromgeving én onze basistraining Moodle.

Categorieën
Guides Online

Waarom moeite doen?


Veel trainers en coaches wagen zich niet aan een online leeromgeving. Ze trainen online, maken gebruik van de video tools dat kan toch voldoende zijn? Wat maakt het werken met een online leersysteem dan toch effectiever? 

Er is een verschil tussen online leren en online trainen. Leren is wat de deelnemers doen en trainen is wat de trainer doet. Vaak halen trainers dit door elkaar. Natuurlijk kan je met al deze nieuwe tools jouw aanbod mooi presenteren.  Het effect van je aanbod krijg je pas als je deelnemers jouw lesstof hebben verwerkt en toegepast in hun werk.

De tool die wij binnen GuidesOnline gebruiken biedt een online honk om op terug te vallen. Als een deelnemer op zijn werk komt en denkt, hoe pas ik het geleerde nu toe, dan kan je je aantekeningen terug vinden, je kunt toetsen met andere deelnemers en meer. Dus boven op de handouts, lesstof en mooie plaatjes.  GuidesOnline biedt jou een sneakpeak in de mogelijkheden van een online leeromgeving, zodat je echt verbinding kan gaan maken met je deelnemer.

Categorieën
Guides Online

Trainen en Coachen in lockdown?


Ik kijk uit naar de tijd Na CoronaNa! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar die na moet er natuurlijk gewoon een keer van komen. Ook al schreeuw je soms wanneer dan?
Samen met GuidesOnline focussen we op wat er wel kan. En er kan veel wel. Mits je de technische mogelijkheden omarmt en gebruikt.

Inzicht na een bewogen jaar..
Als je terugkijkt naar het afgelopen jaar, leren we dat datgene wat altijd gewerkt heeft, niet meer  werkt en dat datgene wat nooit haalbaar bleek (zie online en op afstand communiceren en produceren) als het moet toch blijkt te werken. Voor ons een reden om met een aantal coaches en trainers de koppen bij elkaar te steken en het leeraanbod nog waardevoller en effectiever te maken voor de deelnemer.  

Niemand kijkt uit naar een dag alleen maar scherm kijken
Veel van ons ervaren een zekere scherm-moeheid. Zeg nou zelf, die vele vergaderingen, overleggen, webinars en andere learnings zijn toch ook enorm saai. GuidesOnline heeft daar iets op bedacht. Wij combineren de gezamenlijke energie in de les met effectieve opdrachten tussen de lessen door, zodat hetgeen wat je wil overbrengen daadwerkelijk blijft hangen bij de deelnemer.

Hoe gebruik je deze Lockdown als trainer en coach extra nuttig?
In al 4 weken kan jij in staat zijn om jouw leerprogramma, of dat nu een training of een coachingsprogramma te vertalen naar een online interactief programma. In deze 4 weken krijg je intensieve begeleiding in ontwikkeling en ontwerp en heb je jouw leerprogramma online.

Blended leren voor een optimaal leerresultaat.
Guide Rian neemt je mee op reis naar een nieuwe vorm van leren!

De trainers van GuidesOnline helpen jou intensief (4 uur per week woensdag 9-11 uur en vrijdag 9-11 uur) in het online zetten van je programma.  Daarna kan jij je programma in een beschermde omgeving meteen in de praktijk brengen.

Want juist nu is het zo belangrijk dat je de afwisseling biedt van live leren in samenwerking met anderen en je deelnemer een zelfgekozen tijdstip en tempo bieden waarin hij kan verdiepen, herhalen, reproduceren en verankeren.

In 4 weken jouw programma interactief online?

Kijk hier voor meer informatie.

Categorieën
Guides Online

Basisopleiding Moodle start 12 januari 2022 !

Trainers en coaches opgelet!

Start met jouw leeromgeving online!

voor een optimale leerervaring
5 argumenten
Jij wilt:

 1. Maatwerk leveren
 2. Afstemmen op leerbehoefte van jouw deelnemers
 3. Live waar nodig, online waar mogelijk
 4. Leren passend bij deze tijd
 5. Ondersteunen met eigen leeromgeving

De basisopleiding van Guides Online start woensdag 12 januari om 9:00 uur

Voor een nu wel heel laag bedrag jouw online leeromgeving in 4 weken op poten.

 • Intensieve begeleiding
 • Sparren met ervaren coaches
 • Laagdrempelig instappen
 • Samen zorgen voor een leeromgeving passend bij deze tijd
Categorieën
Guides Online

Train de trainer

Trainer in een blended omgeving ben je niet zomaar. Daar gaan heel wat aha’s en ojee’s aan vooraf. Gister hadden we in de online training Online Blended Learning zo’n AHA momentje te pakken:

screenshot met toestemming van de deelnemers
 • Dat je ook een hardloopwedstrijd kan houden online
 • En dat zelfs een deelnemer die aan het herstellen is van corona daar aan mee kan doen

Allemaal filmsterren
Je deelnemers echt zo enthousiast krijgen tijdens een online training is best wel een extra uitdaging. Ik had er nooit bij stilgestaan dat trainingsacteurs het eigenlijk helemaal niet zo spannend vinden om opgenomen en bekeken te worden. In de lens kijken.. natuurlijk! Vanzelfsprekend. Waar een old-school-trainer nog gêne kan voelen om in beeld te komen, is dat een tweede natuur voor de trainingsacteur. Wist je dat ze dat werk vaak naast een regulier theater- of televisie/film- werk door doen? 

Online werken met trainingsacteurs

We hadden met een groep van twaalf deelnemers, drie trainingsacteurs van Kapok voor begeleiding in de breakoutrooms. In de breakoutrooms was ruimte voor 1-op-1 gedragstraining: 1 trainer en 1 deelnemer die beeld en geluid deelden. De andere drie deelnemers van die groep keken toe met hun eigen camera uit. Maar ze konden dus wel zien en horen wat er gebeurde… net als in een trainingsruimte. 

Hoe verkoop jij jouw blend?

Om de beurt waren we aan de beurt, spannend! Het is dus echt een groot verschil of je aan het afkijken bent, of zelf oefent. Net als in een ‘gewoon’ trainingslokaal. 

Ook in de online setting bleef het effect niet uit, want de “verkopers” deelden meteen na de oefening hun verbazing. “Dat er toch veel meer mogelijk is dan dat ze voor de training gedacht hadden!” en ze er zelf nog niet helemaal uit waren hoe ze het beste gebruik konden maken van hun nieuwe online tools. Maar dat dat dus wel een enorme kans voor die fictieve nieuwe klant was!